Bad med personlighed og kant

Hele vægge af ubrudt marmor, megafliser uden fuger, mosaikker, sekskantede fliser og fliser af spejle eller cement. Mulighederne er mange, også for dem der går efter alternativer til natursten eller keramik i badeværelset i form af stål, glas, vinyl eller maling.

 

FET_Badeværelse_Fliser_Antique-mirror1

 

Alt andet end fliser og sten

Der er flere zoner i et badeværelse, og den i bruserummet skal naturligvis være 100 procent vandtæt med effektiv vådrumsmembran. Foruden keramiske fliser eller natursten, er der andre alternativer til at fore og hindre vand i et trænge ind og ned de forkerte steder.

Ifølge fagredaktør Tine R. Sode, Bolius, kan andre materialer sagtens komme på tale, hvis man vil. Plader af stål eller andet metal (som ikke ruster) er, sammen med glasplader eller glasbyggesten en mulighed. Dertil kommer svejset vinyl, skifer, marmor, glasmosaik eller effektiv vådrumsmaling. Betonvæg holder også vandet ude, hvis man er til det rå. Dertil kommer vandtæt vådrumsmaling, som skal bruges efter forskrifterne, selv om denne gummimaling kan være svær at få en pæn overflade på.

Træ, som man så i 70´ernes baderum, er aldrig velegnet, da det med nutidens badefrekvenser før eller siden vil begynde at rådne. Det kan til nøds gå an i sommerhuse, hvor træbeklædte badeværelser stadig findes. Og hvor der samlet set bades så lidt, at træet godt kan nå at tørre op:

”Hvis man endelig ønsker træ i sit bruserum, vil jeg foreslå en trærist, som også kendes fra saunaer og udendørsbad. Risten kan løftes, så man kan rense nedenunder, og så kan den udskiftes, når den bliver jordslået og ikke er lækker mere,” foreslår Tine R. Sode, der også nævner vandtætte partier med indstøbte natursten som en mulig beklædning på badeværelses- eller brusegulv.

 

FET_Badeværelse_Fliser_Antique-mirror4

FET_Badeværelse_Fliser_Antique-mirror3

 

Bad som spejlsal

Spejlfliser på badeværelset er en trend, som kan give badeværelset et eksklusivt look. Spejlfliserne kan sættes på en enkelt væg eller på alle fire vægge og får små badeværelser til at virke større. Spejlfliser fås i forskellige størrelser, kanter og farver samt helt blanke eller med antikt farvespil. Pris fra 2075 kr. pr. m2.

www.mosaikhjornet.dk

 

FET_Badeværelse_Fliser_NY-graa1

 

Praktisk uden fuger

Med store fliser i naturstenslook slipper man for fuger, der tiltrækker snavs i brusenichen. Især fliser med naturstensprint a la marmor ses blandt storformatfliserne og gør badeværelset wellnessagtigt. Da fliserne er af keramisk porcelæn, kræver de ikke vedligeholdelse. Pris 798 kr. pr. m2 med 60 X 120 cm fliser.

www.mosaikhjornet.dk

 

FET_Badeværelse_Fliser_marmor,-Borderstone

 

Blok på væggen

Marmor i hele plader – de såkaldte book match – er oppe i tiden. Ved book match skæres to cm tykke marmorplader op efter rummet, så de gennemgående årer/mønstre holdes ubrudte. Der sker, når råpladerne – store marmorblokke – foldes ud som en bog med en særlig effekt på gulv, vægge og vask. Prisen er 4850 kr. pr. m2.

www.borderstone.dk 

 

FET_Badeværelse_Fliser_Hive-Hvid1FET_Badeværelse_Fliser_MK_AW17_00003_CH

Hotte heksagoner

Badeværelset må gerne udstråle personlighed og kant som en del af boligindretningen. Det kan være med mønstrede cementfliser sammen med lyse fliser og kulørt væg. Sekskanterne, også kaldet heksagoner, er til dette formål ensfarvet eller i mønster. Heksagoner i cement eller grå betonlook koster fra ca. 900 kr. pr. m2.

www.mosaikhjornet.dk