Nyd duften af grill
Grillsæsonen er nu skudt i gang, og det er tid til at nyde, at duften af kul og barbecue spreder sig i haven og indikerer, at foråret er over os. Du kan med få enkle elementer og ingredienser blive klar til en grillaften med familien og byde foråret velkommen i haven.
En god bøf
Står grillmenuen på bøf, så er disse lækre saftige Ribeyes, der er skåret af økologisk dansk græsfodret okse, et godt valg – og de kan efter en hurtig tur på grillen nydes med stort velbehag.
Ribeye af græsfodret økologisk dansk okse fra Rigtigmad, 256 kr. for 2 stk. (500 gram) www.rigtigmad.dk
Tilfør lidt ekstra grillsmag
Tilfør den gode grillsmag til alt fra bøffer, pølser og kylling til kartofler og grøntsager. Denne skønne krydderiblanding giver nemlig den perfekte barbecuesmag til grillmenuen.
BBQ Steak Rub fra Mandala, 39 kr. for 40 gram www.rigtigmad.dk
Bearnaise skal der til
Den gode bearnaise er en klassiker til grillmiddagen. Denne økologiske udgave tilføjer et strejf af chili, som harmonerer godt med den krydrede smag af barbecue.
Økologisk Chili Bearnaise fra Sauce Umami, 59,95 kr. for 180 gram www.steak-out.dk
Opgrader grilloplevelsen
Opgrader grilloplevelsen med et godt grillsæt, her i akacietræ og rustfrit stål, som består af en tang, en stegegaffel og en palet – en perfekt trio, når der skal jongleres ved grillen.
BBQ-værktøj med tre dele fra Nicolas Vahé, 260 kr. www.gaverummet.dk
På med forklædet
Dette læderforklæde er både funktionelt, råt og lækkert. Det beskytter tøjet for pletter, skærmer af for grillens varme og skaber et professionelt look til kokken. Et absolut must have når der skal grilles i haven.
Forklæde i læder fra Cook & Baker hos Imerco, 799 kr. www.imerco.dk / 9818 9838
Opskrift: Sprøde grillede grøntsager med hummus
Grøntsager:
2 små bok choy
1 bundt grønne asparges
1⁄2 egebladssalat
1 granatæble
Hummus:
5 dl kogte mungbønner (kan erstattes af kikærter)
1 dl ekstra jomfru olivenolie
Saft fra 1 citron
2 tsk. spidskommen
3 spsk. tamari eller salt – efter smag og behag
Dressing:
2 spsk. økologisk æbleeddike
1 spsk. flydende honning (eller dadelsirup, hvis du er veganer)
1 spsk. grov tangsennep
1 tsk. tangsalt
1 dl koldpresset jordnøddeolie
Sådan gør du:
Kog 5 dl mungbønner med 10 dl vand til de er helt møre. Kom de kogte mungbønner og de øvrige ingredienser i en blender, og kør den til du har en jævn og cremet konsistens. Skyl bok choy og asparges. Halvér bok choyen, knæk enderne af aspargesene og grill begge i cirka 3 minutter på hver side, til de er tilpas møre uden at miste sprødhed. Skyl salaten og del den i mindre stykker ved at rive den fra hinanden. Løsriv kernerne fra granatæblet og fjern det hvide kød mellem kernerne. Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen. Anret og server de sprøde grillede grøntsager med dressing og hummus i en skål.
Opskrift fra bogen ’Ren Selvkærlighed’ af Zennie og Martin Bonde Mogensen, 249 kr. www.saxo.com