Sundhed på bloggen: Halloween-kage med uglegylp og vampyrblod
… eller vi kunne også kalde den nøddebrownie med mascarpone-topping og hindbærpuré.
Det skal du bruge:
Nøddebrownie:
80 gram cashewnødder
65 gram macadamianødder
150 gram mandler
50 gram raw cacao pulver
2 spsk coconut sukker
1/4 tsk salt
3 spsk chiafrø
120 ml agave sirup
1 spsk olivenolie
Uglegylp eller Mascarpone topping:
80 gram mascarpone
1/2 citron (saften fra)
1 spsk raw cacao pulver
Lidt vand
Vampyrblod eller hindbær pure:
100 gram frosne hindbær
1 spsk. chiafrø
1 spsk agave sirup
Sådan gør du:
1. Cashew, macadamia og mandler blendes til mel. Derefter tilsættes cacao pulver, sukker, salt, chiafrø, det mikses og hældes i en skål.
2. Tilsæt sirup og olie og rør godt rundt. Massen er noget klistret, så hav tålmodighed.
3. Massen lægges i en 24 cm form beklædt med bagepapir. Du kan bruge en plastik spartel for at få massen presset sammen. Sæt kagen i køleskab ca. 1 time.
4. Rør mascarpone sammen med saften af 1/2 citron og cacao. Hvis du synes den skal være lidt mere flydende så tilsæt lidt vand.
5. Den kolde kage tages ud og mascarpone topping smøres ud over kagen. Brug igen en plastik spartel til at få en jævn overflade.
6. De frosne hindbær koges op og køles ned. Derefter tilsættes chiafrø og sirup. Puréen køles ned og serveres kold sammen med kagen.
Kagen tages ud af køleskabet 20. minutter før servering, hvis man ønsker det. Her er den dekoreret med tørret ananas.
Muhhaaaaaaaaaahhahaaa!