Sundhed på bloggen: Powerfood salat – også til julebordet
Ingredienser:
1 hvidkål
2 syrlige æbler evt. Granny Smith
3 friske figner
1 håndfuld nødder
1 håndfuld mynte og skovsyre
Dressing:
2 appelsiner
1 lime
Evt. lidt olivenolie
Sådan gør du:
Snit hvidkålen meget fint og hæld det i en skål. De syrlige æbler skæres i tynde både, fignerne skæres i små firkanter og blandes i salaten. Derefter ristes en håndfuld groft hakkede nødder i lidt olie (evt. valnødder eller miks).
Lad dem nedkøle på et stykke bagepapir og tilsæt lidt salt. Appelsiner og lime presses og røres sammen til en dressing evt. tilsat lidt olie.
Denne salat er sprængfyldt med vitaminer (C, K og B), den indeholder sunde fedtstoffer, kostfibre, mineraler fra i krydderurter. Ydermere er salaten sammensat (med undtagelse af den femte grundsmag: Umami) med grundsmagene bitter (kål), sur (lime, skovsyre og æbler), sød (figner og appelsiner) og salt (salt fra nødderne). Samspillet i grundsmagene giver salaten en god smagsoplevelse.