Bon appetit
Østerbro har et rigt udvalg af franske spisesteder, cafeer og delikatesseforretninger!
Fra den vilde natur
Gustavs Bistro, Classensgade 11 A, serverer franske retter i bistro-stil som rillettes, paté, Croque Madame, charcuteri, brisler, entrecotes, pommes frites, chokoladefondant med bærcoulis, petit four mm. Restaurantens sæsonbaserede mad er af biodynamiske og økologiske grøntsager og urter plukket i naturen og fra friland.
Mad via homeparty
Madfrafrankrig.dk er et koncept med salg af franske kvalitetsvarer. Indehaver Corinne Chaigneau tilbyder på Nordre Frihavnsgade 84 og på nettet specialiteter, som er svære at finde på det danske marked. Råvarerne hentes hos små produ- center på hendes franske hjemegn. Hun sælger ved sammenkomster, hvor kunderne for et mindre beløb kan prøvesmage, få ideer til servering og købe.
Østerbro siden 2004
Romarin, Ryesgade 90, er ejet af marokkanske Mohammed El Bakkeli, som har serveret fransk mad på Østerbro i 13 år, og før det var henholdsvis skibskok og ansat på danske toprestauranter. Romarin leverer også ud af huset af årstidens grøntsager og med vejledning om, hvordan retterne færdiggøres og anrettes.
Franske klassikere
Restaurant Carte Blanches klassiske brasseri-køkken finder man på Dag Hammerskjölds Allé 1B. Her serveres franske specialiteter som ostesoufflé, trøffelsauce, braiseret lam med rødvin og rosmarin, kulmule med beurre blanc-sauce og muslinger, rabarber-gratin, choux au caramel mm.
Når du ikke orker selv
Cofoco Le Marché, Østerbrogade 64, er take away med dagens ret i fransk landkøkkenstil – og den fås også frossen til senere brug! Le Marché betyder marked, og ideen er, at københavnere kan købe færdig, franskins- pireret og enkel aftensmad med hjem. Man kan ikke ringe og bestille, men til gengæld er maden parat straks. Menuen skifter mandag og torsdag og kan være suppe, oksekød mm. med diverse tilbehør samt dessert.
Udsigt til Søerne
Den Franske Café, Sortedam Dossering 101, ligger med udsigt til Søerne, og har siden 2006 været drevet af Dan Holst, som har stået bag blandt andet Gokken og Kokken og Restaurant Guldanden.
Stedet benyttes af mange før arrangementer i PARKEN og er indrettet i caféstil med franske klassikere på menuen.
Direkte fra Alsace
Letz Shop, Sankt Jakobs Plads 4, bugner af charcuteri, brød, vin, ost, fisk og kolonial drevet af Daniel Letz. Han kom til Danmark i 1980 fra Alsace for at være køkkenchef på Kong Hans, Skandinaviens eneste Michelin-restaurant. Senere startede han import- og engrosvirksomhed, hvor han distribuerer delikatesser til egne og danske restauranter og detail.
Hans restaurant Les Saint Jacques ligger overfor på Sankt Jakobs Plads 1.
Den lokale bistro
Jean Claude, Victor Borges Plads 6, er en autentisk bistro og ”fransk uden at være arrogant”.
Maden er rustik og hjemlig med nationalretter som Moules Frites, Crepes Suzette, Toast Aux Champignons med Sauternessky og cornichoner, Terrine de Fois Gras og Créme Brulée på menukortet.