Bon appetit

Østerbro har et rigt udvalg af franske spisesteder, cafeer og delikatesseforretninger!

FET_Franskmad_Gustavs Bistro2

 

Fra den vilde natur 

Gustavs Bistro, Classensgade 11 A, serverer franske retter i bistro-stil som rillettes, paté, Croque Madame, charcuteri, brisler, entrecotes, pommes frites, chokoladefondant med bærcoulis, petit four mm. Restaurantens sæsonbaserede mad er af biodynamiske og økologiske grøntsager og urter plukket i naturen og fra friland.

www.gustavsbistro.dk

 

FET_Franskmad_892132_1082530191777847_8727400889826270933_o

 

Mad via homeparty

Madfrafrankrig.dk er et koncept med salg af franske kvalitetsvarer. Indehaver Corinne Chaigneau tilbyder på Nordre Frihavnsgade 84 og på nettet specialiteter, som er svære at finde på det danske marked. Råvarerne hentes hos små produ- center på hendes franske hjemegn. Hun sælger ved sammenkomster, hvor kunderne for et mindre beløb kan prøvesmage, få ideer til servering og købe.

www.madfrafrankrig.dk

 

FET_Franskmad_Rosmarin

 

Østerbro siden 2004

Romarin, Ryesgade 90, er ejet af marokkanske Mohammed El Bakkeli, som har serveret fransk mad på Østerbro i 13 år, og før det var henholdsvis skibskok og ansat på danske toprestauranter. Romarin leverer også ud af huset af årstidens grøntsager og med vejledning om, hvordan retterne færdiggøres og anrettes.

www.restaurant-romarin.dk

 

FET_Franskmad_Carte-Blanche2

 

Franske klassikere

Restaurant Carte Blanches klassiske brasseri-køkken finder man på Dag Hammerskjölds Allé 1B. Her serveres franske specialiteter som ostesoufflé, trøffelsauce, braiseret lam med rødvin og rosmarin, kulmule med beurre blanc-sauce og muslinger, rabarber-gratin, choux au caramel mm.

www.restaurantcarteblanche.dk

 

FET_Franskmad_14372060_769805059788727_5844983412311678035_o

 

Når du ikke orker selv

Cofoco Le Marché, Østerbrogade 64, er take away med dagens ret i fransk landkøkkenstil – og den fås også frossen til senere brug! Le Marché betyder marked, og ideen er, at københavnere kan købe færdig, franskins- pireret og enkel aftensmad med hjem. Man kan ikke ringe og bestille, men til gengæld er maden parat straks. Menuen skifter mandag og torsdag og kan være suppe, oksekød mm. med diverse tilbehør samt dessert.

www.cofoco.dk

 

FET_Franskmad_dfc_politiken_03

 

Udsigt til Søerne

Den Franske Café, Sortedam Dossering 101, ligger med udsigt til Søerne, og har siden 2006 været drevet af Dan Holst, som har stået bag blandt andet Gokken og Kokken og Restaurant Guldanden.
Stedet benyttes af mange før arrangementer i PARKEN og er indrettet i caféstil med franske klassikere på menuen.

www.denfranskecafe.dk

 

FET_Franskmad_9d9f0f_f579c762fc914f659e829295b27381e.jpge~mv2_d_4896_3264_s_4_2

 

Direkte fra Alsace

Letz Shop, Sankt Jakobs Plads 4, bugner af charcuteri, brød, vin, ost, fisk og kolonial drevet af Daniel Letz. Han kom til Danmark i 1980 fra Alsace for at være køkkenchef på Kong Hans, Skandinaviens eneste Michelin-restaurant. Senere startede han import- og engrosvirksomhed, hvor han distribuerer delikatesser til egne og danske restauranter og detail.
Hans restaurant Les Saint Jacques ligger overfor på Sankt Jakobs Plads 1.

www.letzshoponline.dk

 

FET_Franskmad_10343527_652576361477739_8379098409535788972_n

 

Den lokale bistro

Jean Claude, Victor Borges Plads 6, er en autentisk bistro og ”fransk uden at være arrogant”.
Maden er rustik og hjemlig med nationalretter som Moules Frites, Crepes Suzette, Toast Aux Champignons med Sauternessky og cornichoner, Terrine de Fois Gras og Créme Brulée på menukortet.

www.jeanclaude.dk